El Mundo

Tegelijkertijd met het programmeerwerk ben ik in 2007 samen met Michael Langley (techniek) gestart met El Mundo via met name Randmeerfm. In een wekelijks radioprogramma van 2 uur geef ik naast wereldmuziek ook aandacht aan het lokale- en regionale cultuuraanbod. Naast  een wekelijks gedicht van één van onze huisdichters  interview ik regelmatig singer-songwriters of wereldmuziekmuzikanten in Nederland of daarbuiten. Een erg leuke hobby die veel tijd kost maar ook veel voldoening geeft!

Nadat Randmeerfm ophield te bestaan ben ik helemaal overgestapt naar Harderwijkfm (tegenwoordig onderdeel van Veluwefm). Iedere week maak ik El Mundo in de studio van Veluwefm in Harderwijk samen met technicus Linda Heeringa met als back-up Regina Timmerije! Live registraties worden technisch begeleid door Roland de Hoop!

El Mundo is iedere maandagmiddag vanaf 13 u direct te beluisteren via www.veluwefm.nl en ik plaats iedere editie ook op Mixcloud

 

 

Sinds mei 2019 stel ik één keer per maand een El Mundo versie samen voor https://www.concertzender.nl/

Studio Live

 

Vanaf september 2011 zijn we gestart met Studio Live: in het tweede uur van El Mundo waarbij een singer/songwriter de kans krijgt zich live te presenteren aan de luisteraars. Zowel de muzikanten als de luisteraars blijken dit programmaonderdeel bijzonder te waarderen.

Er bestaat een prettige samenwerking met collega radio makers Maarten Verduijn van de lokale omroep Woerden (RPL FM) en medewerkers van RTV Zwollefm en Deventerrtv.  Daarnaast verzorgen medewerkers van HK13, de lokale TV Harderwijk,  regelmatig videoregistraties van mijn activiteiten.