Bio

ab2Ab de Haas (1946) uit Harderwijk is een veelzijdige man, naast zijn passie voor muziek, reist hij graag en staat hij open voor andere culturen! In zijn vroegere werk voor de GGZ, als mediator en ook nu nog in zijn eigen praktijk als relatiecoach heeft hij geleerd verbindingen te leggen tussen mensen. Muziek speelde daarbij vaak een belangrijke rol. In contact met anderen is muziek vaak een onderwerp. Zelf muziek maken doet hij als lid van een koor en rommelt hij graag wat met percussie als dat zo te pas komt.

Maar zijn belangrijkste rol is toch wel voorwaardenscheppend bezig zijn voor muzikanten. Dit in de vorm van zijn radioprogramma El Mundo, nu al vijftien jaar ieder weekend te horen op inmiddels Veluwefm en via mixcloud, maar ook door zijn programmeerwerk. Altijd op zoek naar bijzondere muziek, juist geen mainstream laten horen, maar muziek die je nergens anders hoort is zijn doel! Iedere maandagmorgen gebruikt hij om El Mundo voor te bereiden en iedere vrijdag om dit in de radiostudio op te nemen. Het is soms puzzelen om toch de goede informatie te vinden voor totaal onbekende artiesten. Toch een uitdaging om hoe dan ook toch iets meer te weten te komen over de maker van die onbekende track uit Mali of Colombia!

abAb probeert één keer per maand in de vorm van Studio Live samen met twee technici een singer-songwriter zichzelf te laten presenteren. “Dat zijn altijd leuke sessies” aldus Ab. “Ik merk dat de muzikant onze serieuze aandacht en interesse in zijn of haar muziek, waardeert”. Verder is samenwerking met zijn trouwe technici en andere radiomakers voor hem vanzelfsprekend.