Canzoniere Grecanico Salentino

Dit weekend richt ik in het programma onderdeel Artista de la Semana de schijnwerper op de Italiaanse wereldmuziekband Canzoniere Grecanico Salentino (zie foto) uit Salento, de hak van de Italiaanse laars. Er wordt gezongen in het Griko, een dialect met veel Griekse invloeden.

Door de stuwende doedelzak, de vibrerende bouzouki, een scheurende accordeon, adembenemende percussie, vurige violen en de gepassioneerde zang van Maria Mazotta zorgen ze voor volle zalen en een enthousiast publiek all over the World! Onze huisdichter Michel Martinus heeft zich door hen laten inspireren. In het tweede uur praat ik met Ella en Wouter, twee Harderwijkers die momenteel een boeiende reis maken door Zuid-Amerika. Via Brazilië en Noord-Argentinië zijn ze nu aangekomen in Buenos Aires. Ik ben benieuwd!

Dit bericht is geplaatst in Regie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Canzoniere Grecanico Salentino

  1. Karla schreef:

    Ik lees net dat ‘Canzoniere Grecanico Salentino’ op 6 april in Brussel optreedt, zeker niet te missen! (http://www.muziekpublique.be/nieuws/concerten/article/canzoniere-grecanico-salentino?lang=fr&id_evenement=1369).

    Vorig jaar kwam hun laatste album langs op mijn blog (http://wereldmuziekavonturen.blogspot.be/2012/01/focu-damore-van-canzoniere-grecanico.html)

    met vriendelijke groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *