De 25ste editie van festival Mundial

Dit weekend praat ik in het tweede uur van mijn radioprogramma El Mundo met Erwin Schellekens (zie foto), creatief directeur van het festival Mundial in Tilburg. Hij is mede -verantwoordelijk voor de organisatie van de alweer vijfentwintigste editie van dit wereldmuziekfestival op 16 en 17 juni a.s. Ik bezoek dit festival al zo’n twintig jaar en heb het langzamerhand zien groeien van kleinschalig naar steeds groter van opzet. Toch blijft de sfeer gemoedelijk. Ik kom ook regelmatig diverse Harderwijkers tegen die dit gezellige festival hebben ontdekt. In het eerste uur zet ik de Italiaanse folkmuzikant Ambrogio Sparagna centraal in het programma onderdeel Artista de la Semana. Onze huisdichter Michel Martinus heeft hier zijn tanden in gezet en zich weer laten inspireren tot een sfeervol gedicht. Met Jan Peter Hijnberg praat ik ter afronding van het culturele seizoen nog even de laatste tips door en zal hij vast al een overzicht geven van komend seizoen! Dus alle reden om ook dit weekend weer je radio af te stemmen op www.harderwijkfm.nl