Fuxan os Ventos

Zoals de meeste luisteraars van El Mundo wel weten ben ik mijn eigen regisseur, ik kan het mezelf dus gemakkelijk maken of iedere keer toch weer zorgen voor afwisseling, voor dat laatste kies ik natuurlijk. Dus praat ik in het eerste uur van El Mundo dit weekend met Bert Vissers, zanger en liedjesschrijver van Bender.

De poëtische teksten en de manier van zingen van Bert doen me soms denken aan wijlen Bram Vermeulen. Vrijdag 18 november gaat Bender optreden in de Catharinakapel in Harderwijk. Deze keer zet ik de Spaanse Fuxan os Ventos (zie foto) centraal in Artista de la Semana. Fuxan os Ventos betekent “vluchten voor de wind”. En het waait nogal eens in het Spaanse Galicië waar deze folkgroep vandaan komt. Onze huisdichter Michel Martinus heeft zich in ieder geval door hun muziek laten inspireren. In het tweede uur gaat de bekende Harderwijkse band Mind the Gap zichzelf presenteren in Studio Live. Al meer dan 15 jaar verwerken de mannen van Mind the Gap hun indrukken en ervaringen in mooie, Nederlandstalige liedjes. Net als Bender, maar nu meer als Nederrock! ‘s Avonds gaan ze ook nog eens optreden in centrum De Zin in Harderwijk. Het hele gebeuren wordt op video vastgelegd door cameraman Christiaan Schaftenaar!