Laura Marling

Dit weekend staat El Mundo min of meer in het teken van singer- songwriters! Ik heb eigenlijk heel veel respect voor muzikanten die eigen liedjes schrijven en die dan, vaak alleen begeleid door een gitaar, ten gehore brengen. En dan ook nog het publiek anderhalf uur lang geboeid laten luisteren. Singer- songwriter Tanja ter Brake uit Utrecht is daar een mooi voorbeeld van. Dat is ook wat Tanja het liefst doet, op kleine podia mensen verrassen met haar stem en haar mooie liedjes. Ik ga hier eens met haar over doorpraten.

Op vrijdagavond treedt ze op in centrum De Zin in Harderwijk. In het eerste uur zet ik de Engelse singer- songwriter Laura Marling (zie foto) in de spotlights. Laura is afkomstig uit een muzikaal gezin in Hampshire, haar vader is muziekleraar. In 2008 bracht ze haar debuutalbum uit.

Tijdens een optreden in Paradiso stond Marcus Mumford nog in het haar voorprogramma! Hoewel Laura pas 23 jaar is, klinkt haar muziek alsof ze al een heel leven achter de rug heeft! Onze huisdichter Michel Martinus heeft zich door haar laten inspireren. Verder geef ik de luisteraar nog een aantal concert- en festivaltips!