The Old Firm

Op deze plek wil ik even aandacht besteden aan onze huisdichter Michel Martinus: al ruim 2 jaar werk ik samen met hem. Wekelijks laat hij zich inspireren door wereldmuziek die ik hem toestuur, meestal voor hem volslagen onbekende muziek, waar hij dan enthousiast mee aan het werk gaat.
Ondanks zijn slechte gezondheid van de laatste tijd doet hij zijn uiterste best toch ieder weekend weer voor een toepasselijk gedicht te zorgen. Chapeau!  Dit weekend zet ik in Artista de la Semana de Franse singer/songwriter Gérald de Palmas centraal, van oorsprong is hij afkomstig uit het Franse eiland la Réunion! In het tweede uur ga ik praten met Maarten Termont van de folkrockgroep The Old Firm uit Zeeland. Na 12 jaar heftig toeren door Europa stoppen ze ermee, reden genoeg om nog eens stil te staan bij hun ervaringen en natuurlijk welke plannen er nu liggen. De bijgaande foto heb ik gemaakt tijdens 1 van hun laatste concerten in het Papenstraattheater in Zwolle.