Waldemar Bastos

Dit weekend besteed ik in het eerste uur van El Mundo extra aandacht aan de Angolese muzikant Waldemar Bastos (zie foto).  De in de grensstreek van Angola en Congo geboren Waldemar Bastos  zingt al van kinds af aan. Hij luisterde naar traditionele Afrikaanse muziek, maar ook naar de Beatles, Nat King Cole en Carlos Santana. Zijn ouders hadden het niet breed, maar probeerden zijn zangtalent te stimuleren.

Toen hij op zijn achtste mocht kiezen tussen een fietsje en muzieklessen, koos hij voor het laatste. Intussen woont Waldemar alweer een tijdje in Lissabon en maakt hij nog steeds een mooie mix van traditionele Afrikaanse- en moderne popmuziek. In ieder geval heeft onze huisdichter Michel Martinus zich door zijn muziek laten inspireren.

In het tweede uur gaat singer/songwriter en gitarist Erwin Nyhoff live in de studio een aantal van zijn songs presenteren. Natuurlijk heb ik daaraan vooraf nog even een kort interview met hem. Erwin was in de jaren negentig leadzanger van de Prodigal Sons, waarmee hij o.a. op Pinkpop en Lowlands stond. Daarna hoorden we een hele tijd niets van hem, totdat hij weer opdook als talent in de The voice of Holland, waar hij in de finale als derde eindigde. Inmiddels is hij met zijn album “Take your time”, opgenomen in Nashville, weer helemaal terug. Ik kom hier nog op terug.